Työpajakoulu

Työpajakoulu palvelee toiminta-alueen ammatillisia oppilaitoksia (Saimaan ammattiopisto Sampo), koulutuksessa erityistukea tarvitsevien opiskelijoiden tukemisessa. Työpajakoulu toimii erityisesti tilanteissa, joissa ammattia opiskelevan nuoren koulutukselliset tavoitteet eivät toteudu niin hyvin tavanomaisessa kouluympäristössä kuin toiminnallisessa työpajassa. Henkilöiden itsetunto ja elämänhallinta vahvistuu. Opiskelija voi toimia pajajaksolla tietyn ajan ja palata sitten kouluun suorittamaan opintonsa loppuun. Erityisesti toisen asteen ammatilliset oppilaitokset voivat tällä hetkellä hyödyntää mallia erityisopetuksen järjestelyissä.

Työpajakoulu tukee opiskelijaa työpajatoiminnan keinoin, mutta huomioi myös tietopuolisen opetuksen integroimisen perustoimintaan.

Päämääränä on että työpajakoulussa mukana oleva henkilö voi hyödyntää työpajassa oppimiansa asioita myöhemmin ammatillisen toisen asteen oppilaitoksissa tai jopa suorittaa näyttöjä tutkintoperusteisten opintojen mukaisesti. Hyvien tulosten saavuttamiseksi tämä tarkoittaa nopeaa puuttumista ongelmiin ja pajajakson aloittamista ennen kuin elämänhallinta luisuu kokonaan väärille teille.

Ohjautuminen opinto-ohjaajien, ryhmäohjaajien tai erityisopettajien kautta.

Yhteystiedot:

040 826 9882

Sivun alkuun ↑