Kettupajalaiset Petanqueen tutustumassa.

Julkaistu: 08/10/2021 Julkaisija: Kategoria: Kettu-lehti


Torstaina 30.9.21 pääsimme tutustumaan Petanquen saloihin Karjala Kuula seuran Pertti Raatikaisen johdattamana. Kävelimme läheiselle Ratsumestarin kentälle, jossa Pertti jo meitä odottikin. Pertti toi mukanaan peliin tarvittavat kuulat sekä muut välineet ja oli piirtänyt kaksi kenttää valmiiksi.

Ennen pelin aloitusta Pertti kertoi meille pelin historiaa sekä sääntöjä. Petanque peli lähtöisin Ranskasta ja on tosi vanha peli. Sitä pelataan monissa Euroopan maissa.  Säännöt kuulostivat ensin vaikeilta mutta selvisivät pelaamisen aikana.  Kilpailtiin pareittain ja vuorotellen heiteltiin kuulia. Kuulat ovat painavia. Välillä kuulat menivät sinne minne pitikin ja toisinaan vierivät omiin suuntiinsa. Hauskaa oli ja naurettiin kovasti!

Oli myös leikillisiä haastekilpailuja ja kannustus oli innokasta sekä hauskaa. Toivoisimme Petanque peliä useammin ja onneksi taidamme vielä päästä toistekin pelaamaan sekä on hauskaa ottaa haastekisoja vastaan.