Taiteesta voimaa Siniketuille!

Julkaistu: 08/10/2021 Julkaisija: Kategoria: Kettu-lehti


Taiteesta voimaa vuorovaikutukseen koulutustapaaminen oli torstaina 16.9.21 Laptuotteen Siniketuissa. Kouluttajina toimivat Teatterista voimaa vuorovaikutukseen -hankkeen ammattilaiset Petri Mäkipää (Teatteri Telakka) ja Anne Vuorenpää (Kehitysvammaisten tukiliitto).

Ennen tapaamista meitä jännitti todella paljon uudet kasvot ja ihmiset. Petri ja Anne saapuivat Tampereelta ja oli lystiä.  Ensin tutustuttiin ja kerrottiin toistemme nimet. Kerroimme myös harrastuksistamme. Esitimme heille Sinikettujen tervetuliaislaulun, jonka ohjasi apuohjaaja.Toiminnan aluksi lämmittelimme sekä harjoiteltiin myös suujumppaa, joka nauratti meitä kovasti. Se oli tosi hauskaa!  Ja sitten aloitettiin pallojen heittely. Palloa heittäessä piti katsoa silmiin, että tietää kenelle pallon heittää, eikä pallo osu esim. päähän. Ensin oli yksi pallo, jota heitettiin ja lopuksi neljä palloa. Ja se oli vaikeaa.Teimme myös pareittain pienet näytelmät. Ensin oli vähän hankala miettiä vuorosanoja ja meinasi tulla paniikki, jos ei muista mitä pitää sanoa. Näytelmän aiheet tulivat siitä, kun mietimme pareittain, mikä on tärkeintä päivässä. Aiheina olivat muun muassa terveys, raha, kauppa ostosten teko ja ruokailu. Ehdimme esittää kolme pientä näytelmää ennen ruokailua ja ne saivat isot aplodit! Lopuksi Petri ja Anne tulivat vielä syömään kanssamme. Ruokailusta he lähtivät Pumppuun. Odotamme innolla seuraavaa tapaamista!