TAITO ja TOIVE toimintaa Shakki

Julkaistu: 20/11/2015 Julkaisija: Kategoria: Kettu-lehti

TAITO ja TOIVE toimintaa

Aloitimme uuden toiminnan jonka tarkoituksena on esitellä olemassa olevia taitoja tai toivoa käsiteltäviä aiheita.

Ensimmäinen aiheemme oli Shakki, toivojana oli Mika Villanen.

Mika on harrastanut shakkia alakoulusta alkaen. Mika on aiemmin käynyt Lappeenrannan shakkikerhossa ja pelaa nykyään shakkia tietokoneella, konetta vastaan. Pelikaveria ei ole vielä löytynyt, nyt TAITO ja TOIVE kokoontumisessa useitakin pelihalukkaita löytyi.

Mika

Sami siirtää ja Mika mietti vastausta.

Mika miettii seuraavaa siirtoa

Mika miettii seuraavaa siirtoa

Ryhmä seuraa pelin kulkua

Ryhmä seuraa pelin kulkua

Mika neuvoo Jussia...

Mika neuvoo Jussia…

Kettujengi on myös shakkijengi

Kettujengi on myös shakkijengi

Shakkimatti

Shakkimatti

https://fi.wikipedia.org/wiki/Shakki

Shakki eli šakki on strateginen lautapeli, jossa kaksi pelaajaa siirtää vuorotellen omia nappuloitaan 8 × 8 ruudun kokoisella, usein mustavalkoisella ruutulaudalla, shakkilaudalla. Kummallakin pelaajalla on 16 nappulaa, jotka yhdessä muodostavat ”armeijan” (mustan ja valkoisen). Armeija pyrkii voittamaan vastapuolen armeijan. Tavoitteena on saattaa vastustajan tärkein nappula, kuningas, hyökkäyksen kohteeksi (eli shakkiin) niin, ettei vastustajalla ole laillista siirtoa sen torjumiseksi. Pelaajan, joka saavuttaa tämän tavoitteen, sanotaan ”tehneen matin” vastustajansa kuninkaasta ja matin tehnyt pelaaja on voittanut pelin. Käytännössä peli useimmiten päättyy luovutukseen tai sovittuun tasapeliin.

Vasemmalta oikealle: kuningas, kuningatar, lähetti, torni, ratsu, sotilas.