TAITO ja TOIVE toimintaa Muistipeli

Julkaistu: 13/01/2016 Julkaisija: Kategoria: Kettu-lehti

toivojana Antti Liimatainen.

1

 

 

 

 

 

 

Muistipelit ovat kiinnostaneet Anttia jo pienestä pojasta asti. Ensimmäiset muistipeli muistot liittyvät pelaamiseen äidin kanssa. Myöhemmin peliä on pelattu kavereiden seurassa.

2

 

 

 

 

 

 

Muistipelit ovat mukavaa ajanvietettä.

”Muistipeli” on yhden tai useamman pelaajan peli missä on tarkoitus löytää korttiparit nurin päin käännetyistä korteista mahdollisimman pienellä määrällä yrityksiä.

Pelin pelaamiseen tarvitaan korttipakka jossa kutakin erilaista korttia (kuvaa) on kaksi kappaletta. Korttien selkäpuoli on kuitenkin kaikissa korteissa samanlainen. Kortit sekoitetaan ja asetetaan pöydällä nurin päin, niin ettei pelaaja tiedä missä mikin kuva on.

3

 

 

 

 

 

 

Peli alkaa ja jokaisella vuorolla käännetään kaksi mitä tahansa pöydällä olevaa korttia oikein päin. Jos käännettyjen korttien kuvat eivät ole samat, ne käännetään uudestaan nurin. Jos kuvat ovat samat, käännetyt kortit poistetaan pelistä pelaajan omaan pakkaan.

4

 

 

 

 

 

 

Jos pelaajia on useampia, pelaajat kääntävät kortteja vuorollaan. Se pelaaja voittaa joka on löytänyt eniten korttipareja kun pelipöytä on tyhjä. Säännöissä on eroja mutta yleensä omalla vuorollaan parin löytänyt pelaaja saa myös jatkaa omaa vuoroaan niin kauan kuin pareja löytyy.

Jos pelaajia on yksi, tarkoitus on vain löytää kaikki korttiparit mahdollisimman pienellä määrällä yrityksiä. Tällaisia yksinkertaisia yhden pelaajan muistipelejä löytyy esimerkiksi monista kännyköistä ja netistä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Muistipeli

ja lisää muistipeleistä osoitteista

http://papunet.net/pelit/_korttipelit/muistipeli/?l1

http://muistipeli.net/