Turhilla sivistyssanoilla ei tee mitään- Vartti-lehti 3.2.2016

Julkaistu: 09/02/2016 Julkaisija: Kategoria: Kettu-lehti

Kati Pullisen artikkelissa ”Turhilla sivistyssanoilla ei tee mitään”(3. helmikuuta 2016) Marika Winnari kertoo, että ”sokeita lukijoita kohdellaan mielestäni tasavertaisina lukijoina näkevien kanssa. 2000-Luvulta lähtien äänikirjojen tarjonta on kasvanut hurjasti.”

Marika kertoo lukevansa enimmäkseen yleiskielellä, mutta haluasisi tulla selkokielisyyden kanssa tutummaksi. Hänen mukaan selkokieli on hyvä, koska siintä on jätetty pois kaikki turha sivistyssanat, joilla ihminen ei tee yleensä mitään.

”Ahmin Celian kirjahyllystä dekkareita ja toisinaan luen elämäkertoja. Vaadin kirjalta paljon, mielenkiinnon pitää pysyä kokoajan yllä, tai kirja jää kesken” Marika kertoo.Skannattu Xerox-monitoimitulostimellaLue koko artikkeli Vartti lehdestä n:o 9