TAITO ja TOIVE toimintaa SaiPa

Julkaistu: 17/02/2016 Julkaisija: Kategoria: Kettu-lehti

toivojana Raimo Pakarinen

1

Raimon SaiPa-harrastus ja fanittaminen on alkanut vasta aikuisiällä, mutta nyt ”meidän pojat” villitsevät otteluilla Kisapuiston jäähallilla Raimon ja kaverit.

2

Innokas joukko kokoontui yhdessä puhumaan Saimaan Pallosta eli SAIPA:sta. Tutkittiin yhdessä SaiPan historiaa ja katseltiin fanituotteita. Fanituotteita löytyy jokaiselta kunnon fanilta.

3

Kuka onkaan tietoinen että jääkiekko ei ollutkaan ensimmäisenä Saimaan Pallon toimintaa vaan jääpallo. SaiPan toiminta keskittyi alussa jääpalloon ja jalkapalloon, ehdotus jääkiekon lisäämisestä otettiin esiin vuonna 1951. Ehdotus sai kannatusta, mutta jääkiekko vakiinnutti paikkansa vasta vuonna 1953 jolloin se korvasi jääpallon. Ensimmäinen ottelu pelattiin sitten Imatralla Jyskettä vastaan.

4 5

Meidän pojat ja tytöt.

6

Asiantunteva porukka lateli pelaajien nimiä ja titteleitä niin, että asiaan vihkiytymätöntä aivan hirvitti. No meidän porukassa on SaiPa fani joka on seurannut SaiPan toimintaa jo vuodesta 1973 lähtien (Pekka).

 

Saimaan Pallo eli SaiPa on vuonna 1948 perustettu lappeenrantalainen jääkiekkoseura, jonka edustusjoukkue on pelannut Suomen ylimmällä sarjatasolla SM-liigassa yhtäjaksoisesti kaudesta 1996–1997 lähtien.

SaiPan edustus- ja A-juniorijoukkueista vastaa vuonna 2000 perustettu Liiga-SaiPa Oy. Muut juniorijoukkueet toimivat emoseura Saimaan Pallo – SAIPA ry:n alaisuudessa. SaiPan kotihallina toimii 4 820 katsojapaikan Kisapuiston jäähalli, joka sijaitsee Parkkarilan kaupungiosassa.

SaiPalla on monia lempinimiä, kuten ”Sputnikit” tai ”Sputnik”, ”Idän ihme” ja ”Idän jättiläinen.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Saimaan_Pallo