TAITO ja TOIVE Korona-peli

Julkaistu: 07/03/2016 Julkaisija: Kategoria: Kettu-lehti

toivojana Sami Pulli

sami 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Sami päätti laittaa kaikki peliin ja haastoi ohjaajat koronaa pelaamaan.

Korona on yksi Samin suosikki peli ja sitä voi työpaikalla pelata taukojen aikana.

Turnaus pelattiin 15 nappulan pelinä, eli kuumallakin pelaajalla oli 15 pelinappulaa ja pelikiekko.

arja1

 

 

 

 

 

 

Ensimmäisenä haasteeseen tarttui Arja, peliä seuraa virallinen valvoja Antti.

arja2

 

 

 

 

 

 

Taito ja toive keräsi mukavasti osallistujia tälläkin kertaa, kannustajia.

kannustajat2

 

 

 

 

 

 

senja7

 

 

 

 

 

 

Haastajan tyylillä voittoa kohti, kaverit kannustavat.

senja5

 

 

 

 

 

 

Senjan tyylinäyte.

Mikäli lyöntinappula menee purkkiin, tai se kimpoaa pois pelilaudalta, nostetaan yksi vastustajalta purkkiin saatu nappula takaisin aloitustilanteeseen. Jos lyöjä lyö pelinappulan itseään lähellä oleviin purkkeihin niin silloin lyöjän pitää huutaa ”Omat”.

noora 16

 

 

 

 

 

 

Noora; ”Onko pakko pelata kepillä?

noora 24

 

 

 

 

 

 

Voihan sitä pelata ilman keppiäkin, tuumi Noora ja näytti taitonsa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Korona

Korona on biljardin tapainen peli, jossa pelaajat lyövät kepeillä kiekon muotoisia nappuloita neliskulmaisen pelialueen kussakin nurkassa sijaitseviin purkkeihin. Peliä pelataan puisella laudalla, joka on rajattu matalin reunoin. Peliä voi pelata kahdesta neljään pelaajaa. Koronan on keksinyt Juho Jussila, joka on keksinyt myös fortunan ja suomalaisen tikkataulun ja siihen liittyvät tikanheiton säännöt. Koronan lajiliittona Suomessa on vuodesta 2013 toiminut Suomen Koronaliitto. Pelin alussa kullakin pelaajalla on kahdeksan pelinappulaa, jotka on sijoitettu kiinni pelilaudan yhteen päätyyn siten, että nappulat ovat rivissä reunan keskikohdassa. Erikseen on käytössä muita nappuloita isompi lyöntinappula, jota pelaajat lyövät muodoltaan ja kooltaan rumpukapulan ja biljardikepin väliltä olevalla kepillä. Pelaaja saa biljardista poiketen lyödä vain siltä reunalta lautaa, jossa hän on omien pelinappuloidensa aloitustilannetta vastakkaisella puolella. Tarkoituksena on lyödä omat pelinappulat purkkeihin. Aivan aluksi haasteena on saada laudan reunaan kiinni laitetut nappulat yleensä liikkeelle tarpeeksi kovilla lyönneillä. Jos pelinappula lentää pois pelilaudalta, nostetaan se takaisin aloitustilanteeseen.