Mika Hinkkasen työharjoittelu

Julkaistu: 08/12/2016 Julkaisija: Kategoria: Kettu-lehti

Rapuliinat ja matonkuteet tutuksi työharjoittelussa

 

Olen Mika Hinkkanen. Olen 17-vuotias opiskelija. Olen kotoisin Joutsenosta. Opiskelen Kuusankoskella Kouvolassa, Kiipulan ammattiopistossa. Olen opiskellut jo vuoden.

Olin kolme viikkoa työharjoittelussa Laptuotteella, Lappeenrannassa. Olen ollut työharjoittelussa myös Annukka-pajalla Joutsenossa.

Tein töitä Marjon, Arjan, Pirjon ja Senjan ryhmässä. Osa töistä oli tuttuja ja osa uusia. Täälläkin imuroin ja silitin. Se oli tuttua työtä. Tässä kuvia työtehtävistäni.

Liimasin rapuliinoihin nauhoja. Liimapistooli oli kuuma. Poltin sormeni. Kuumaliiman käyttö oli vaikeinta.

Laitoin tarroja laatikoihin. Oli mukava porukka. Tulin toimeen hyvin. 

Tein lenksukoista matonkuteita. Oli kiva tehdä. Niiden solmiminen oli minulle uutta.

Laitoin paperit silppuriin ja otin niistä niittejä pois.

Tein naulakoita. Liimasin tappeja lautaan ja hakkasin vasaralla. Pelotti, että hakkaan sormeen. Mutta en hakannut.

 

Oli kiva tutustua uusiin paikkoihin. Oli kivat ohjaajat. Tämä oli hyvä harjoittelupaikka, suosittelen lämpimästi. Sain ohjausta ja ruokaa.

Työkaverit Laptuotteella antoivat minulle kiitoskortin.

Työharjoitteluajan asuin kotona Joutsenossa. Välillä oli haastavaa herätä töihin. Kuljin töihin äidin ja isän kyydillä. Välillä auttelin äitiä kotitöissä.

Työharjoittelussa oli kivaa, koska oli tekemistä. Koulussa käy joskus aika pitkäksi, kun pitää istua paikallaan ja kuunnella. Kaipaan tekemistä.

Asun Kouvolassa Carean asumisyksikössä. Meidän asunnossa asuu kolme muutakin poikaa, minulla on oma huone. Vapaa-aikana pelailen kaikenlaisia tabletilla, esimerkiksi karkkipeliä ja katson telkkaria. Posse ja Hauskat kotivideot ja Haluatko miljöönäriksi ovat lempiohjelmiani.  Sitten ulkoilen ja vietän aikaa kavereiden kanssa.

En vielä tiedä, mihin ammattiin haluaisin opiskella. Tulevaisuudessa haluaisin löytää kivan naisen ja saada oman pienen talon.

Kiitos kaikille Laptuotteen työkavereille!