Työelämä

Julkaistu: 16/12/2016 Julkaisija: Kategoria: Kettu-lehti

Siiri ihmettelee työtoimintaa

Siiri-kettu halusi tutustua Laptuotteen KEVAlaisten työtoimintaan. Häntä ihmetytti monet asiat työelämässä, sillä nuorena kettuna hän ei itse ole ollut vielä päivääkään töissä. Siiri kyseli Kettu-lehden tiimiläisten kokemuksia aiheesta.

-Siiri ihmettelemässä porukassa.

 

Minkälaista työtä täällä tehdään ja mistä kumpuaa halu käydä töissä?

Taustalla voi olla esimerkiksi peruskoulu ja ammattikoulu sekä aikaisempia työkokemuksia. Jotain kautta kuullaan työpaikasta ja sitten sinne haetaan. Työt alkavat tietenkin perehdytyksellä omaan työtehtävään. Vaikka aikaisemmin ei olisikaan ollut kokemusta alkavasta työstä, rutiinit ja normit painuvat mieleen nopeasti ja tarkasti. Työtoiminnassa tulee ylläpidettyä jokaisen omia työelämäntaitoja ja kaikenlaista toimintakykyä. Erilaisia töitä on tullut tehtyä vuosien varrella muun muassa sisäisen postin jakelussa, pakkausosastoilla ja kutomossa.

Joskus on jopa rauhoittavaa päästä tekemään omia töitään. Omasta kädenjäljestään saa olla tyytyväinen ja on onnellista kuulla muiden ihailevan omia tuotoksiaan. Töihin on ilo tulla. Yksi iso mukava asia töissä on tietenkin työtoverit. Heidän kanssaan tulee pidettyä yllä erilaisia vuorovaikutustaitoja ja käytyä hyviä keskusteluja sekä välillä vähän jopa viisasteltua. Kaikkien kanssa tullaan toimeen eikä ketään saa kiusata.

-Siiri nukkuu mukavasti työvalmentajan sylissä.

 

Keitä täällä työskentelee?

Töissä käyvät kaikenlaiset ihmiset. Useat pitävät valokuvaamisesta. Kuvata voi lähes mitä tahansa, tärkeintä on pitää hauskaa. Sitä voi harrastaa sekä sisätiloissa että ulkoilmassa. Lukeminenkin nousi porukasta isona harrastuksena esille. Esimerkiksi lehtiä ja sarjakuvia tulee selailtua. Myös monipuolinen liikunnan harrastus, kuten kävelyretket ja kuntosalilla käynti ovat suosittuja harrastuksia.

Mukavaa puuhaa monen mielestä on myös SaiPan kannustaminen ja pelien seuraaminen. Etenkin SaiPan maalivahti Jussi Markkanen sai ryhmältä kehuja ansioistaan. Telkkarista porukka katselee mielellään Salkkareita, Simpsoneita, Sorjosta ja Robaa. Ryhmäläiset pitävät myöskin elokuvien katselusta televisiosta. Etenkin poliisi- ja toimintaelokuvat ovat lähellä sydäntä.

-Siiri kurkkaa Roudariketun kanssa olkapään takaa.

 

Kuvat ja tekstit: opiskelijat Liisa ja Jere.