Siniketut etäyhteydessä Helmisillan Kymsoten työ- ja päivätoiminnan yksikköön Kuusankoskella.

Julkaistu: 29/04/2021 Julkaisija: Kategoria: Kettu-lehti

Tänään Siniketut ottivat digiloikan ja vaihdoimme kuulumisia Helmisillan porukan kanssa, yli maakuntarajojen. Yhteyttä otettiin etukäteen sovittuna aikana Teams-in kautta. Haastattelimme toinen toisiamme ja vaihdoimme kuulumisia.

Helmisillasta saimme tietää, että he ovat Kuusankoskella oleva yksikkö, joka toimii vanhassa pankkirakennuksessa, jossa on kolme kerrosta. Helmisillassa työ- ja päivätoiminnassa on kaiken kaikkiaan 88 asiakasta, ja tällä hetkellä rajoituksista johtuen noin 50 henkeä.

Opimme että Helmisillassa on monipuolista toimintaa, ja olimme kiinnostuneita erityisesti Kuusaan Radiosta, joka toimii omalla Youtube-kanavallaan. Radioon he tekevät itse toimittamiaan haastatteluja ja videoita, videot julkaistaan myös heidän facebook sivuillaan. Etähaastattelut olivat nyt koronan myötä uusi tuttavuus, ja maanantaina he olivat haastatelleet Pirkka-Pekka Peteliusta. Pirkka-Pekka on tunnettu näyttelijä ja tuttu hahmo myös siniketuille erityisesti muistelimme James Potkukelkkaa ja herra 47.

Helmisillassa on myös musiikki- ja bänditoimintaa ja kuuntelimme yhdessä heidän tekemänsä ”Kesähitti-kappaleen”. Helmisillassa julkaistaan myös ”Meidän Sanomat-lehteä”. Kuusaan päästä tuli toive, että olisi mukavaa, jos Kettu-lehti ja Meidän Sanomat tekisivät yhteistyötä.

Haastattelijana toimi Sinikettujen Tarkiaisen Santtu mutta myös Antti ja Jouni kävivät tervehtimässä ja vaihtamassa kuulumisia.

Santtu kysyi, miten korona on siellä vaikuttanut heidän toimintaansa. Myös Helmisillassa kuten Kettupajallakin käytössä ovat maskit ja turvavälit, ja porrastetut ruokailut.

Kyselimme myös ruokailusta ja heillä oli tänään ruokana kasvis-jauhelihakeittoa ja kerroimme myös oman ruokalistamme.

Siniketuissa jäimme miettimään ja ideoimaan olisiko myös Kettupajalla mahdollisuus tehdä haastatteluja ja videoita tulevaisuudessa. Toivottavasti yhteistyömme jatkuu.

Kuvassa Santtu juttelee Helmisillan porukan kanssa.
Kuvassa Arto Porvari ja kaksi työntekijää. Kaikilla näkyy myös maskit kasvoilla.